Det var en gång...

En glad och trevlig tjej, vi kan kalla henne för Greta. Greta gick i skolan, precis som alla andra ungdommar. Just nu var det den jobbigaste tiden, vinter och mycket att göra i skolan. Plötsligt en dag upptäckte hon ett trevligt leende som mötte henne. Hon vart glad och besvarade leendet. Dessa två ungdommar, Greta och Hans, (INTE syskon..) började att prata med varandra lite grann. Det efterlängtade jullovet kom, men Hans och Greta kände inte varandra så väl att de pratade då, bara tänkte på varandra. Hans tog mod till sig och sökte upp Greta på internet, men Greta som var i helt andra tankar tänkte inte på att sitta vid en dator när vintern äntligen var här.

En mörk, sen stjärnklar kväll när Greta var ute och gick så hon en stjärna falla. Det hon önskade sig var att hon och Hans skulle kunna vara tillsammans. Dagarna gick, jullovet var snart slut och en kall kväll satte sig Greta vid den där tråkiga databurken. Vad hon då upptäckte fick hennes hjärta att göra en volt! Hans hade skrivit till henne, altså var han intresserad av henne med! Hon blev glad och svarade honom direkt. Han svarade tillbaka och nu pratade de två ungdommarna med varandra nästan varje dag.

Skolan började igen och de träffade varandra var dag och var glada! De träffades även utanför skolan nu. Våren kom och våren gick. Sommaren var här och sommarlovet var här. Jobb väntade och alltmer sällan pratade dem med varandra.

Att Greta fortfarande, nästan ett halvår senare, tänker på det där fina leendet är väl inte så konstigt? Hon undrar förstås om Hans tänker på henne också...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0