Skottdagen.

En alldeles speciell dag, som faktiskt var ovanligt vanlig. Hände inget spännande alls. Fick mocka hästskit, och det är inte särkillt spännande.

Igår däremot träffade jag Micaela på en sen lunch och fika därefter. Riktigt trevligt! Blir alltför sällan.






Men innan vi träffades tog jag en promenad i det fina vårvädret! Riktigt skönt i solen nu!
Önskar bara att värmen kunde komma lite snabbare.









































Så ser det ut på väg från oss till stan. Kan ju tro vi bor ute på vischan!











Så efter jag sagt hej då till Micaela tänkte jag sätta mig på bussen hem, inte leta upp cykeln som Henrik ställt nånstans i stan som jag först tänkt göra. Men så ångrar jag mig, ringer och frågar vart den är. Vid burger king säger han. Jag letar och letar. På hela torget framför burger king, gatan upp brevid det. Ingen cykel.. Ger upp och tror den blivit stulen. Fortsätter lite dystert hemmåt. Men där på vägen, långt ifrån burger king så står cykeln, vid ett annat torg. Så fick jag hem den, men fy så hemsk den är, så jobbig att cykla på. Någonting har hänt med den, för när jag cyklade med den till le bistro när jag jobbade där, så funkade den rätt okej ändå. Nu, så fort det blir uppför blir det svintungt!





Ne nu är det dags att duscha och sova. Så jag orkar med att jobba imorgon.

Förrvirrad.

Har inte vart helt klar i knoppen på några dagar känns det som. Glömmer mer än vanligt. Så, jag ber om ursäkt på förhand om jag glömt dig.

Igår på jobbet, så gick jag och tyckte att det var så himla märkligt att folk beställer in så mycket vin och champange, det var kanske två borde där det inte fanns alkohol. Det är ju bara torsadg, och bara 24e. Har det hänt något speciellt kanske? Nej då, inte alls, bara att det tydligen är fredag och itne torsdag, folk firar att det är helg och lön imorgon. Så vaken är jag om dagarna.

Idag var lika dant, fick för mig att det var fredag istället. Men det är lördag, och jag är ledig imorgon! Så skönt. Firas med en whiskey i min ensamhet. Av någon anledning fick jag plocka  bort en glasskärva från kanten på glaset, jättekostigt för jag har bara tagit ur glaset ur skåpet och hällt upp dryck i det. Varför går det sönder för?

Jag har fått en uppgift i mitt liv, jag blev jätteglad men samtidigt lite rädd. Rädd för att misslyckas. Men kanske att det löser sig, får se.

Ett ansikte..

Just nu ser jag ingenting, tog av mig glasögonen, till och med tangenterna är suddiga. Skärmen på datorn är jättesuddig.  Så himla jobbigt att se såhär dåligt, när vart det ens så här dåligt? Jag kan minnas att jag körde bil utan glasögon, och att det ändå gick rätt bra. Nu skulle jag nog inte ens se hastighetsmätaren klart.
Deprimerande.

Något annat som är deprimerande, det är tanken på Thomas Erikssons liv. Mer känd som Orup. Jag vet inte om han har/hade ett så tragiskt liv, men man får ju klart och tydligt den bilden av honom. Ensam, utnyttjad. Tror sig finna kärlek om och om igen men aldrig är den äkta. Plus att många av hans låtar faktiskt är rätt stulna av gamla 50tals låtar gör inte det hela bättre. Men trots deta lyssnar jag på honom. Blir så glad.

Blir så glad också över att våren är på väg, ljuset kommer snabbt tillbaka. Klockan var nästan halv sex och det var ljust ute. Underbart! Älskar när vintern försvinner. Finns nog inte mycket bättre.

Härom dagen, i torsdags var det nog, skulle jag med mamma och pappa hem efter jobbet, så jag hade några timmar att ta död på. Hade med mig min kamera för att fota lite i det fina vårvädret. Får för mig att gå in på myrorna, strosar omkring ett tag, går upp på övervånignen, bort mot möblerna, inte för att jag alls behöver ha sånt, men där på vägen hittar jag ett skåp, med kameror och objektiv inlåsta. Ser att det ena är av samma märke jag har ett av. Det är dock till en gammal analog kamera, men jag frågar lite snällt om jag får prova om det kanske passar min kamera ändå. Hade jag aldrig trott, men det passar. Köper det, för det otroliga priset 125kr, visst är det lite repigt..Men vad gör väl det? Ut i solen och strömmen och testa det!
"Inget objektiv monetar"
Står det på min kamera. Men vafasen... Tar bort det, sätter dit det igen. Nej. Det går kanske inte ändå. Men sen i bilen på vägen hem, klagar jag över att det inte fungerar, och ska visa vad det står. Sätter dit det och det fungerar. Bara att fota. Och så glad jag vart! Okej att det inte alls är så bra som det nya jag köpte, inte lika stor zoom, men vad gör väl det när det är så gammalt och fungerar och kostade 125kr! Jag vart glad över det!

Oj herregud. Jag trodde klockan var mer, så det var okej att gå och sova. Men Henrik lär ju inte komma hem än på ett par timmar.

Det var en så härlig dam på jobbet idag! Hon och en karl kom in och skulle äta, tydligen tyckte de att jag var trevlig. Efter maten tog damen sin jacka och sa att jag skulle ställa fram en kopp kaffe till henne så skulle hon komma tillbaka snart. Hon försvann, jag hällde upp kaffe till henne, karln satt kvar och skämta om att "...hon låter mig betala, bara springer iväg..." Tänk så kul om hon faktiskt gjorde så! haha Men strax kommer hon tillbaka, tar min hand och lägger två (minst två, har int kollat än..) tjugolappar i min hand och säger att jag var så himla rar.. Så hon hade altså sprungit iväg för att ta ut och växla pengar bara för att kunna ge mig lite dricks! Det finns allt härliga människor i denna värld. Många andra bara känner på sin ficka och "tyvärr jag hade inga penagr på mig.. Men det var jättegott och jättetrevligt..." Jaja det var det säkert. gå nu. stick iväg bara.

Så nu har jag duschat, borde gå och lägga mig, men när Kim Larsen kommer här och sjunger så vackert för mig kan jag ju bara inte stänga av.

Nu kom Orup igen. Stackaren.





















































Och nu tappade jag bort allt som har med tankar att göra. Så lite bilder från gågna dagar. Senast för någon timme sen. Månen altså, jag har fattat ett tycke för den som inte fanns förut. Den är så vacker på något sätt. Ända sedan jag köpte teleobjektivet och verkligen kunde ta en bra bild på den. Faschinerad.
Denna whiskey, som finns på bild, den har altså åkt motorcykel från Skottland och hem med mig och Hanna. Riktigt god, stark smak. Bra köp. Bra val. Den såg så snyg ut, då måste den ju vara god.

Herreguuud, igår natt. Vilken natt. Kunde verkligen inte sova, eller var det i förrgår natt? Hursom helst. Klockan var kanske ett när man börjar höra musik från grannen, klassisk musik, riktigt dramatisk musik. Ingen sövande direkt. Vart bara högre. Kändes som han riktade högtalarna mot väggen där vi sover och bara höjde.. Det var så Henrik ringde på och bad han sänka. Halv två tror jag hon var då. Jag bara undrar varför. I filmer är det väl mest bara psykopater som lyssnar på klassiskt, särkilt mitt i natten?

Nu ska jag sluta skriva ner allt jag tänker på. Måste bara nämna Shangri-Las, vissa låtar med dem är så fantastiska. Underbara.

Hm

Idag är jag trött, för igår var vi på 50år kalas, Pappa har blivit gubbe! Trots att Henrik och jag kom sent, för jag jobbade så var det jättetrevligt, plus att vi stannade kvar så mycket längre istället! Klockan var närmare sex när vi kom hem. I natt, morse.. Inte nog med att jag fick vara chafför då, så tvingar Henrik upp mig, tjugo i tolv för att han ska iväg på ett annat kalas. Hur vågar han göra så mot mig? Kanske därför han inte kommer hem, han tror jag är arg på honom? Haha.. Nee men nu efter en städdag, och sedan finbesök av Hanna och Micaela så börjar jag bli trött. Ska upp och jobba imorgon, men sen är jag ledig igen!







Jag har upptäckt graffiti, på ett nytt sätt. Det gör sig på bild. När det smälter in i naturen fast ändå sticker ut så mycket. Varför började jag inte med graffitti när jag var ung för? Det hade nog kunnat bli en fin karriär..

Gubben i månen



När han är full, han blickar ner och blir så glad åt vad han ser.
Han skruvar ner, sin lycktas sken, ler åt de två där i allen
.

Vinter













Det kom lite snö och kyla, trots att jag inte ville det. Alldeles för kallt. Det gick inte att stanna för att fota härom dagen, fingrarna frös till is. Men några bilder hann det bli. Hade tänkt gå längre, femöresbron var mitt mål men jag kom inte dit.













Kallabalik när fåglarna får mat! Alla vill ha





Nu ska jag borsta mina tänder, ska faktiskt jobba imorgon.

RSS 2.0