En krona eller en enkrona?

Det är frågan.. Men borta är den, och jag mår inte bra av det.

Tomt

Dagen började med att hjälpa till och starta en bil, vilket är en vanlig förekommande sak häruppe. Mångas bilar som sällan startar! Denna eviga kyla. Får mig att tänka på narnia, åh nu vill jag läsa de böckerna! Men de får allt vänta några månader..
Jag började häromdagen att kolla på filmen Gökboet, men vart avbruten för vi skullekolla på film(!) och tänkte nu, när jag blev ensam kvar då alla andra gick ut och jag inte orkade för jag ska jobba tidigt imorgon och jag är förkyld, att jag skulle kolla klart på denna film. Men ack så blev det inte. Barar för att de inte startar som jag vill så ger jag upp och sätter mig här istället. Får ta och försöka en annan dag helt enkelt.

Har iallafall en skål med popcorn framför mig.

Jag som var så sugen på att gå ut idag.

Imorse hände det mig något alldeles för spännande. Trött, nyuppstigen ur sängen, runt klockan tio går jag ut, startar bilen och går ut och segt och långsamt borstar av nattens snöfall och hackar bort vinterns is från bilen. Jag hör hela tiden något ljud i bakrunden men tror det är från grannen. Fortsätter borsta bilen. Ljudet blir mer klart och det är prassel jag hör, grenar som knäcks mm. Det är en skogsslänt precis brevid mig. Jag vänder mig ditåt och får till min stora förväntan se en älg, vänder mig lite till och ser en till älg, den ena ca femton meter bort, den andra trettio. En axelryckning och jag fortsätter med bilen. Vänder mig om igen och den ena älgen kommer närmare, och närmare. Jag går närmare den. Jag står precis i skogskanten(dunge/slänt..) och denne älg står ca 5 meter bort, äter på en liten tall, kommer ännu närmare, jag(dum som jag är) sträcker ut min hand, men han bara går förbi. Mot den andra älgen och sen bara fortsätter äta. Jag borstar bort det sista och åker iväg.

Här är första älgen, syns lite dålig, han var så feg och gömde sig först.


Den andra älgen, ville inte alls vara med.


Nu blev nr1 lite nyfiknare


och kom ännu närmre..


Sen bara gick han förbi



Och här är båda med, fast den ena syns kanppt bland träden.


Men nu ska jag allt ta och somna fort, innan det kommer hem fulla människor, eller att de ringer och vill ha skjuts..

Adjö!

Svartvinbärssaft

har jag länge underskattat. Det är mycket gott. Köpte en dyr sort, i glasflaska, lyx. Gott också.

I förrgår, då hade jag något väldigt viktigt att berätta, skriva ner så att omvärlden skulle veta vad jag tänkte då. Men att jag satte mig inte vid någon dator då, inte heller igår och nu idag, då kommer jag inte ihåg vad det var för något viktigt. Men sånt är livet, de bra sakerna kommer och går, allt kommer och går, inte är det mytcket som kvarstår.
Det börjar kännas konstigt det här, att tiden går så fort. Känns som jag ofta tjatar om det, men att tiden finns ju runtomkring oss jämt. Inte konstigt att den också finns i mina tankar ofta. Jag har en fin framtidsbild i mitt huvud, då jag och Hanna sitter en solig vårdag i Hyde Park och äter kakor. Även en annan bild kommer upp när jag tänker sol. Micaela är då medräknad här, men då i en kohage en vårdag i maj. Kanske april om turen är med oss.
Lycklig är den som inte sörjer vad han saknar utan gläds åt vad han har

Jag känner lite så nu, att jag inte kan duscha hemma, eller tvätta, eller egentligen något sånt, så är jag ändå glad för det jag har. Värme i huset, astrevliga människor runt mig. Jag har bara svårt att visa det, men jag lovar, jag är lycklig. Trivs med tillvaron helt enkelt.

Borde ta och ladda mitt batteri snart, hoppas imorgon. Fast det ska nog inte vara så kallt ute nu så de lär nog inte vara nån fara med det. Hoppas jag!

Men nu ska jag nog slöa litet tag innan sängen.

Tack Sara för paketet jag fick idag, jag har dock inte hunnit testa än, men de passar nog finfint. Jag vart jätteglad när jag kom till jobbet och fick paket idag! Väntar nu bara på brev från kära Sugarman.. Och Papper.. Jag har hittat en present till dig nu Micaela! Så nu väntar jag på svar från dig så jag kan svara dig! 


Ha en trevlig helg allihopa
Adjö 


There's nothing to hide, so I try to hide it.

Smart ord från de länge saknade The Smoke. Mycket sorlgligt att vissa band måste bli sämre och sedan lägga av. Men sånt är livet, och bra är ju iof det för efter trettio år och samma artist fortfarande låter lika dant så skulle det bli tjatigt.

Sitter och avnjuter en god kopp te, te't heter änglate och jag fick det på min 18år dag, det är utav smaken rabarber/grädde. Ett svart te, jag föredrar det röda te't med samma smak, som min kära mor har där hemma, men jag nöjer mig glatt med denna välsmakande varma dryck.

Har jobbat idag, faktiskt mådde jag bättre av det, (har vart sjuk nårga dagar, med feber och skit..), för idag var det rätt mycket folk, eller så var de få men åt mycket. Vilket av de vet jag ej, men det var något att göra hela tiden, vilket fick hjärnan att vakna till lite. Skulle dock behöva massage! Min rygg mår inte bra av allt sova som blivit nu. Måste ut i längdspåret snart också, alldeles för länge sen nu. Men kanske imorgon eller på onsdag. Blir lite ändringar i schemat nu, ledig tis ons istället för ons tor denna vecka. Blir skönt, får vila upp mig lite.

Jag har insett att det är ca två månadet kvar av denna vintersesong, vilket inte alls är långt. Sen bär det av till den stora staden London med min kära Hanna. Vi har dock inte hittat nått hostel att bo på, men det löser sig, det är ju trots allt två månader kvar. Saknar att sitta och äta chips i Hyde Park, titta på de gulliga ekorrarna och all rörelse, trafik och människor. Men det kommer inte bli samma sak utan Sara, Har ju aldrig vart där utan dig! Inte har jag vart där på våren heller. Kommer bli mycket spännande. Kanske hinna besöka någon fin trädgård, bara leva livet i det fina vårlondon!

Imorse var det inte skönt att gå ut, 34 minus ute, tur att bilen gick igång.. På andra försöket.. Det lät inte bra, så segt. Borde ta och kolla oljan och ladda batteriet igen. Den fick iaf stå med motorvärmare ett tag idag. Bara det inte blir lika kallt inatt.

Ne nu har jag nog inget mer på hjärtat mitt. Det var allt för mig. Tackar för er tid ni tog att läsa. Jag ber att få återkomma en annan dag.

Adjö


Vem vet..

Har kommit hem från jobbet, som för övrigt var trist idag, då jag börjar med att skära mig på två fingrar, tappa två krus fulla med bearnaisesås så de går sönder och det hamnar massa sås på golvet, sen är det 34 gäster bokade, 10 drop, med andra ord inga gäster alls denna kväll. Jättetrist, så maten plockas in tidigare, jag lyckas tappa en porslinsskål med bönor, den går sönder och det hamnar bönor över halva golvet.. Ingen bra dag!
Nu ska jag mysa i en soffa och kolla på tv för nu orkar jag inte mer. Som tur äe är jag ledig imorgon, så längdspåret väntar mig då, kan ju åka lite längre än 2,5 då. Kanske köpa mig en hjälm också, så är det gjort.

igår, efter att vi vart ute i backen, skulle jag hyra de pjäxor jag haft i två dagar(och trivts i) för resten av säsongen, frågade lite snällt vad det kostar, han som stod där var så snäll och lät mig hyra de gratis! För resten av säsongen!! De är så jättesnälla där på hyran!

Men nu skulle jag ju inte sitta här längre, kans´ke en annan dag. Får se hu livet fortgår lixom.

Adjö, som dem sa på den gamla goda tiden!

Vinter, vår, sommar och höst

I våras, då längtade jag till sommaren, sommaren kom och gick, sen vart det höst och vintern vart då efterlängtad. Nu är vintern här och nu längtar jag till våren. Varför kan aldrig längtan bli nöjd? Och varför kan inte magen bli nöjd för? Den är så himla mätt och jättehungrig på samma gång. Jag vill bara inte äta men känner att nått vettigt borde jag kanske få i mig idag.

Ska i alla fall ut i kylan snart och åka längdskidor, funderar på det lite längre spåret, men får se när jag kommer dit. Blir skönt o komma ut lite. Innan det blir för mörkt kanske..
Såååååå Bye bye!


Frusen kall och ledig imorgon!

Ska bli rätt skönt, är så sjukt trött att precis allt är gråtkul nu. Borde altså hem och sova, men icke sa Nicke. Sova kan man göra en anna dag väl?

Fundera på att åka skidor imorgon, vare sig någon annan ska ut eller inte. Måste ju få lite frisk luft i mig, och röra mig nått! Det här går itne annars, då kommer jag säcka ihop i ett hörn och aldrig mer kunna gå! Och det vill jag inte ska hända. Så det blir nog backen när jag vaknat imorgon, eller lä'ngd? Ladda kameran och få fina vinterbilder? För dom som blir tagna i farten genom bilrutan blir inget vidare.. Inte kan jag ju ladda upp några bilder heller, borde helt enkelt skaffa mig internet! Eller skulle jag bli inomhus ännu mer då? Kanske är lika bra att inte ha nått. Fast jag skanar det ju. Hm, det tål att tänkas på. Ett par skidor vill jag iallafall köpa.

Men vad jag inte förstår är att det nu är februari, altså fyller pappa år snart, bör altså köpa present till han, då de kommer upp hit dan efter han fyllt, men så kommer jag på hela tiden att jag ännu inte köpt julklapp till nån! Vad är det för fel på mig? Eller är det möjligtvis att det knappt finns nån affär här? Det är ju inte så himla kul kanske att få julklapp från konsum? Fast bättre det än inget.. Måste jta tag i detta snart, men det är så jobbigt ju, måste skicka iväg dom också, det är ju inte bara att köpa och lämna över och se glad ut, nu måste det vara ett fint paket som kommer på posten, som förövrigt har slarvat bort ett brev som jag skickade iväg för hur länge sen som helst! Nu måste jag ju hitta Micaelas adress igen, för jag var dum nog att inte skriva upp den hemma.. Men den kan jag kolla efter nu! Oj vad jag är smart! Nu måste jag bara få tag på en identisk pryl att skicka iväg! Och hitta mina frimärken! Men det löser sig alltid.

Det är så irriterande! En låt som är på skivan här i köket, (skivan har nog gått runt hundra gånger bara idag.....) men denna låt, är en varision av Vikingarnas låt Djinghis kahn, men den är på tyska eller nåt sånt! Så sjukt jobbigt att behöva höra den hundra gånger om dan! Alla andra skivor är så mycket hack i så de går inte att lyssna på... HJÄLP MIG!

Men nu börjar jag frysa, så jag ska nog hem och ta på bekvämare kläder än dessa kockkläder..

Ha det så fint nu alla kära människor därute! 


Inget vidare på det här..

Att blogga kräver att man har internet har jag upptäckt. Har man inte det så går det inget bra att uppdatera sin blogg. Men när man slutar tidigare och inte orkar åka hem kan man alltid låna jobbets dator!
Inte för att jag har något särkillat att dela med mig av, men lite kanske.

Som att jag har vart rätt trött idag. Vaknade imorse, ca minus 30 ute.. Startade bilen 08.09 gick in och somnade om, vaknade 08.27 och åkte iväg 08.33! Snabb när det gäller! Ska bli skönt att börja tolv imorgon.

Om ca två veckor kommer nog Mor och Far upp hit och åker skidor med mig! Så kul! Och Snart Sara och Alex också! Måste bara hitta nån gång när det passar. Ska bli himla kul! Men dety känns som jag inte hinner åka så mycket skidor, jobbar mest lunch, under tiden när backen är öppen.. Inte så lyckat. Men snart är jag lite ledig!

Men nu ska jag ta och åka hem. Hoppas jag inte halkar i diket på vägen..

Ha det så bra!


RSS 2.0