Nästan nära dödenupplevelse..

Om man precis har vart på en riskutbildning på flera timmar så tänker man alltid lite mer på hur man själv och hur andra kör. Så på vägen hem kör jag riktigt lungt och fint. På vägen mellan västerby och 210an, där vägen är så pass smal så man helst inte möter valiga bilar såg jag långt fram en lastbil med släp som kom. Först tänkte jag svänga in på den lilla grusvägen som var där, men lastbilen var så himla långt bort så jag körde sakta vidare och stannade sedan, så långt ut i vägkanten man kan komma utan att stå i diket. Lastbilen kommer väldigt snabbt fram, som om han inte ens sett mig, men det måste han ha gjort, men han kör väldigt i mitten av vägen, har god marginal på andra sidan om han. Han saktar inte ner heller när han möter mig. Där satt jag och tänkte, här sitter jag, efter risk1an och blir mosad av en lastbil. Eller så har han sönder min backspegel eller repar bilen rejält. Långt ifrån var det inte. Tittade både backspegel och framåt samtidigt, hade hjärtat i halsgropen kan jag ju säga. Närmare går det inte att köra utan att köra emot! Idiot!

Bilar..

Ahlgrens bilar finns inte mycket att klaga över. Men när en bil ska vara körduglig finnes alltid något problem. Som idag. Skulle då ta min volvo till jobbet, då något stag till växeln hoppar bort på mercan. Just denna dag behövde mor och far en varsin bil till jobbet. Har altså bara min att välja på. Vad händer då när nyckeln vrides om? Absolut ingenting. Fy fan... Hur ska jag nu komma till jobbet? Cykla? Nee det tar ju alldeles för lång tid. Som tur är har jag en fin släkt. Fick skjuts av Emma (Tack!!) och kom inte mer än fem-tio min försent. Men hur stor är chansen? Just den dag det bara finns en, inte tre som vanligt, att välja på så fungerar den inte!? Och det första jag gör på jobbet är att spilla ut massa tzatziki på golvet...

Som tur är finns fina vänner som gör att man glömmer små bekymmer ibland. Åkte in till stan efter jobbet och träffade Micaela, som vanligt sågs vi på Hm, förstår inte varför men känns som det jämt är där vi möts. Hittade en kjol. Sen ringer pappa, då är det en som är intresserad av bilen, som jag lånade av de, så måste jag avbryta vårt shoppande för att åka och visa den här snubben bilen. Men sen efter det sätter vi oss i folkparken, spanar in människor och bara njuter av våra baugetter!

Ska nog ta och sova nu. Helsjukt att det vänder idag. Från och med nu blir kvällarna bara kortare, hösten kommer bara närmare, mörkret kommer, kylan kommer, vintern kommer.

Ack och ve

Adjö

Fredag!

Dagen börjar inte som jag vill alls. Kommer ut från duschen, går in till vardagsrummet och där, mitt i dörröppningen slår jag i foten nått så fruktansvärt hårt i den stålkantade tröskeln... Aj säger jag bara. Så ska man lyckas jobba med den foten.. Weheii säger jag bara.
Nu ska jag fortsätta kolla på film!

Adjö

Sol!

Dagen var solig och varm, därför åkte jag finbil till jobbet! Kul att välja bil efter väder. Matcha solglasögon efter bil. Ska man kunna göra sånt? Egentligen borde jag köpa mig ett par gula solglasögon. Bara för att. Men när ska jag kunna använda de röda då när vi säljer den röda bilen? Stora problem i denna vackra värld.

Efter jobbet var det födelsedag/inflyttnigskalas hos kusin Emma. Nästan hela släkten var där! God tårta och nu är jag proppmätt!

Men nu måste jag nog ta och duscha, känner mig mindre fräsch faktiskt. Stått och fått stekos på mig, smil i ögat och mat överallt känns det som.. Som tur är finns då denna fantastiska uppfinning, dusch!

Adjö!

R.I.P

Åh att jag kunde glömma.. Gårdagen var en dag av sorg för oss här på Nygård. Jag och Mor min skulle ut och rida. Jag stod i sadelkammaren och förundrades över hur stora spindlar kan bli, då det satt en väldigt stor en i fönstret. (Följande händelse sker under så snabb tid att man inte hinner tänka klart alls...) 

Rätt som det var såg jag något orangefärgat som springer över gödselstacken, där våra hönor går och pickar så fridfullt. Jag skricker ut NEEEJ EN RÄÄÄÄÄÄÄÄV... Eller liknande. Springer fort som ett as ut ur sadelkammaren, genom stallet, har som vanligt problem med de jobbiga dubbeldörrarna ut mot gödselstacken. Fortsätter springa mot där räven borda vara i det höga gräset. Ser den där med tänderna på väg in i den vackra fina svarta hönan.

Plockar upp den stackar livrädda hönan och intalar henne att hon mår bra mm. Mamma har hunnit ifatt mig och räven försvinner. Man ser hur hönans ögon rycker lite, hon har svårt att hålla dem öppna. Jag känner hur hon mer och mer tappar kontrollen över att kunna hålla upp sitt lilla fina huvud. Hon blir mer och mer avslappnad. Jag går in i stallet med henne, sätter mig på den gula lådan. Försöker få henne att hålla sig vid liv. Hon sprattlar till, en gång till. Ett sista ryck sen förblir hon stilla liggandes i min famn. Hon bleknar i ansiktet men känns fortfarande varm. Hoppet är ute. Vi förlorade vår vackraste höna på grund av en elak liten jättefin men hungrig räv. Hoppas den kommer tillbaks och går i fällan så vi vågar släppa ut de andra snart igen.

Natti natt

Jag gjorde något jag inte borde gjort. Satte mig vi den förbannade datorn. Men att jag har åtminstånde kollat efter jobb till efter sommaren. Bara att mitt Cv är inte uppdaterat på ett år nu, så lite meningslöst att ens skicka in det någonstans. Så det blir att söka jobb efter att det är fint och fixat. Nog om det.

Åkte hem till Hanna en stund förut. Bara problema av sig på varandra, fast på ett bra sätt. Kom nog på en fin ide till midsommar också. Åka och grilla och sova i tält i skärgården. Låter mysigt tycker jag!
Sen drack vi Te och åt popcorn och kollade på Don Juan. Himla självgo kille. Kul film, ska väl inte vara kul, det fanns en fin baktanke i den. Kärlek.

Dessförinnan var jag till körskolan på teorikurs. Lagom kul. Men efteråt lär det bli kul. När jag väl har det i min hand.

Idag var det endel att göra på jobbet faktiskt. För det första var de 22 förbokade lunchgäster sen var det ännu fler som ville äta! Vilka matvrak! Men låt dem äta. Och bli feta. Hehe ne så får man inte tala. Bäst att vara tyst.

Borde faktiskt sova nu. Har mycket att tänka på nu. Det snurrar i mitt huvud. Möjligtvis av trötthet. Ska ju faktiskt upp och jobba imorgon också.

Men jag förstår inte, vissa saker tröttnar man helt enkelt aldrig på. Andra klarar man bara inte av. The ark tröttnar jag nog aldrig på. Fin musik, fina texter. Läste i deras blogg förut. Kul om de gjrode detsamma. Dock inte troligt alls. Så då är det lugnt att skriva hur pass nördig jag är egentligen, men det kanske jag låter bli ändå. Dem är fina killar, eller gör fina låtar iallafall. Stay with me är nog favorit på nya skivan, all those days kommer inte långt efter. Försvinner till en helt annan värld ibland när jag hör de.

 

Det är fint det. Men nu måste jag sova. God natt alla kära vackra människor därute!

Adjö!


Sur

Jag som var så glad när jag vaknade. Nästan sprang ut och la mig på en filt i den stekande solen. Sen kom ett moln. Sen kom regnet. Kul säger jag bara.

Kalle Anka

Satt på en planka... Det gjorde han faktiskt idag, den fete fule Kalle.. Ville välta ut pappas vinglas och äta upp våra ostbågar! Bita oss i benen och äta upp oss. Lille Kalle..

Nu är Sara och Alex i Malta iallafall! Hoppas de får det fint där. Varmt är det för dem åtminstonde. Skulle jag med vilja ha det, istället för blåsigt, regningt och inte varmt. Men solen tittade fram en stund idag iaf! Man får vara glad för det lilla!
Imorgon blir det ledigt från jobbet, kanske fixa klart sätena till anglian då, lär ju vara endel pyssel att få de färdiga och fina. Kankse inte så jobbigt iof..  

Men Åsa-Nisse är fina grejer, mycket bra skådespelare, fin svartvit färg och himla bra kvalitet på filmen! Underbart! haha

Tror jag borde hitte på något nu, är uttråkad så till den milde grad!

See you later alligator!

 

Adjö


The best things in life are for free

Man ska njuta av livet så länge det går. Det behöver inte kosta så mycket att ha en bra dag. Bara sitta och fika en hel dag, prata och umgås med vänner. Det är sådant som gör det värt att vara glad.

Träffade Linus idag och fikade, på bagarboden, som jag aldrig vart på innan. Vi tänkte gå till café nybryggt först, men att de håller på att byta ägare så det är tillsvidare stängt. Hörde då från den lilla fågeln som viskade i mitt öra att det kanske var Skärkindsbor som skulle ta över. Men inget är säkert förräns man ser det framför ögonen. I vilket fall som helst så satt vi där nästan hela dan, till han började jobba. Då gick jag till de välbesökta myrorna. Ville då ha pengar. Men att nu hade jag inga och kunde heller inte spendera några. Bra det på så sätt. Därefter satte jag mig vid strömmen en stund, tittade på de studentflak som åkte förbi. Gick vidare mot nya torget. Såg yttligare nårgra flak. Sedan åkte Jag Mamma och Pappa vidare mot Albrektsvägen, till Karin och Johan. Åt smörgåstårta med Mormor Morfar Sara och Alex som också hittade dit. Det var så gott!

Men nu tror jag att jag ska gå och sova. Jag ska trots allt upp imorgon också.

Adjö!

Trötthet och mätthet

Gick upp tidigt idag för att övningsköra! Gick bra tycker jag allt. Det är verkligen kul att köra! Åkte sen och jobbade, 10h pass ideg, inte ens hundra gäster.. Men familjen kom och åt! En tre rätters tillochmed! Det var ju tur på sätt och vis att det inte var så mycket folk just då så jag kunde prata lite med dem. Nu är jag dötrött i mina fötter, jättemätt i min mage. Hade nog inte behövt äta idag med tanke på hur mycket jag åt igår! Men mat är så gott! Trött i ögonen också, ska nog ta och byta linser imorgon. Förhoppningsvis blir det någon skilland.

Morgondagen ska spenderas på Ullared! Min första lediga dag sen jag började jobba så ska jag åka hemifrån fem på morgonen.. Måste med andra ord sova snart. Ska bara se klart Rambo!

Måste ha lite pengara bara.. .

Adjö

Helg!!

Men vad är skillnaden egentligen?
Var uppe med tuppen idag, klockan hade inte ens ringt än. Så vi tog oss iväg och jag körde lite motorcykel ett tag innan jobbet. Gick bra tycker jag! Ska väl göra samma sak imorgon igen. Sen blire ullared på måndag!
Jag fattar inte, jag kome hem från jobbet, halv fem kanske. Gick ut och satte mig/ la mig på en bänk och somnade. sen ringer Hanna och väcker mig efter nån timme! Ont i nacken när jag vaknade, och träflisor i håret. Men nu är jag pigg igen. Väldigt sugen på att gå ut ikväll, men det blire inget av! En annan dag kanske.

Men nu måste jag nog tömma bilen på massa saker. Och göra något vettigt.

Adjö

.-...!?!?!?

Jag ber så mycket om ursäkt för mitt dåliga uppförande idag. Men vad ska man välja om både familj och vänner vill bara umgås. Det är inte lätt att välja alla gånger. Men nu var det så länge sen jag träffade Sara och jag var så trött. Altså blev det en lugn kväll hemma, framför tvn med easy rider istället för en kopp kaffe på världens bar.

Jag börjar längta till måndag nu, då är jag ledig och vi ska åka ner till ullared. Behöver fylla på garderoben nu. Det gjorde jag lite idag ocskå! Köpte en assnygg t-shirt! Men jag måsta allvarligt köpa byxor! Kan ju inte gå i leggins jämt.. Eller 5år gamla jeans. Känns tjatigt! Kanske hittar någe spännande här framöver i den vackra framtiden?

Men nu vill jag bara säga godnatt och sova. Kommer nog somna gott ikväll tror jag! Alltid lika go och gla som en kexchokla! haha


Adjö

Ville bara säga hej

För mycket mer har jag nog inte på hjärtat idag.
En liten historia kanske?

Det var en gån en sköldpadda som hette George Butler. Han bodde i ett träsk, lite liknande det som Shrek bor i. Varje dag när Georg hämtade sin morgontidning brukade han hoppa fram, på ett fram och ett bakben. Han gjorde allt för att inte se ut som en riktig sköldpadda. Just för att sköldpaddor är så vackra. Han ville inte vara vacker. George satt i två timmer och läste sin tidning, för han var närsynt och kunde egentligen inte läsa så bra. Men att en dag hände något spännande i den där tidningen. Bokstaven K började kravla sig runt hela sidan i tidningen. George blev så rädd att han hoppade flera meter upp i luften! Han slog i huvudet i taket och dog.

Snipp snapp snut så var sagan slut.

Men vad jag egentligen ville säga var att idag åkte Hanna och jag till Stegeborg. Har aldrig vart där innan. Mycket trevligt var det. Trodde faktiskt inte vi skulle komma så långt att vi faktiskt skulle hoppa i vattnet men nu hade vi skakat hand på det, tummat och allt! Så på med den jävla bikinin och hoppa i. Kallt som is var det, nästan. Började skrika av köldchock långt nere i vattnet! Men väl uppe därifrån var det riktigt trevligt, varmt och jätteskönt. Nästan "hoppa i igen skönt". Fast bara nästan. Vi köpte oss ett så gott bröd att äta oss mätta på sen, på Jannes bageri, där vi träffade på Jennifer! Och vindruvor, fast det var på ica. Jag vet inte vad det är med oss och vindruvor, men smarrigt är det. Röda är så mycket godare och så mycket dyrare. Altså är de gröna bättre!

Men det är ju så här en dag ska vara. Bara att bilen kanske skulle vara renare.. Men hur ska det hinnas med? Ne då åker jag nog med en pollenbil ett tag.

Nu måste jag allt ta mig tiden att övningsköra. Men det är ju så svårt när man måste anpassa sig efter andra, när man alltid jobbar annorlunda tider. Men på lördag ska nog lite tid finnas. Bara jag inte planerar in nått annat nu. Är ju alldeles för glömsk för mitt (och andras) bästa. Kanske borde införskaffa mig en ny hjärna? Fast det är nog dyrt.
Jag måste duscha..


Kul det här med internet. Detta inlägg var lite längre och lite intressantare. Men slutbiten av det försvann då internet försvann någonstans på vägen. Och med mitt minne minns jag inte ens vad jag tänkte på för en kvart sen.
Altså ger jag upp denna kväll nu. Ska bara dricka upp min öl och se klart scrubs.







Adjö


SOMMAR

Nästan värt att kallas sommar ibland. Som idag! Ville verkligen hoppa i kanalen, men jobbet gick före. Så imorgon blire dopp i havet innan jobbet! Se hur varmt de kommer vara då.. Förmodligen regn bara för vi tummade, skakade hand, lillfinger, klatchade och allt möjligt på att vi verkligen skulle hoppa i imorgon. Hanna och jag.

Dagen har snart tagit slut. Ska bara tänka lite först innan sömnen tar vid. Har haft en mycket trevlig dag idag. Träffade Hanna och Micaela efter jobbet. Åt lite glass, lyckades inte låsa upp bilen, (kommer aldrig mer låsa den.......) och bestämde oss tillslut att vi grillar! Engångsgrill för en tia införskaffades och folkparken besöktes. Himla gott med chips till grillat, trodde inte det skulle bli en sån hit, men de vart det allt!

MÅSTE DAMMSUGA IMORGON........... vill verkligen inte, hatar att dammsuga.. Klipper hellre gräset. Eller solar. haha

Vill man ha något gjrot får man allt görat själv har jag hört!


En vacker utsikt över den allt för ofta bortglömda kanal som går genom sverige. Man tänker allt för sällan på sådan som finns så pass nära. Det är vardagsmat så att säga. Köttbullar med annat ord.

Och med det säger jag adjö


God natt!

En fin dag slutar med That's 70's Show! Kan det bli bättre?


Attans!

Mycket kan gå fel när inte hjärnan är påslagen. Bestämde i förmiddags, eller under dagen var det att jag skulle träffa Lins imorgon efter jobbet, strax efter det frågar jag Hanna om inte hon har tid för mig imorgon efter jobbet. Hur ska detta gå till? Vem ska jag erkänna för att jag har gjort ett litet fel. Vem ska jag skippa träffa? Hm..... Löses imorgon vettja. När jag glömt allt än en gång, hunnit komma hem och lagt mig. Då kan jag komma på det igen! Ska ju faktiskt hinna med att jobba lite också.
Har idag hunnit träffa Andreas. Det var ju alltför länge sen, eller vi har väl sprungit på varann men inte hunnit prata. Har inte riktigt hunnit med nånting på senare tid känns det som.

8 personer kom och åt idag! Rena rama rushen.. Hoppas det blir mer snart! Annars blir jag galen.

Men nu ska jag allt dricka upp min öl och kolla på nyheterna och checka in blocket! haha

Adjö

RSS 2.0