11 dagar

Haha vad fel allt blir då man inget vet.. Skrev häromdagen att det var 12 dagar kvar men nu idag är är det 11 dagar kvar om saker nu blir som planerat. Annars 10dagar.. Sånt man får se, måste iallafall ringa till folket i Idre och säga rätt dag imorgon.
Längtar så dant efter att komma upp dit! Fick ett samtal från dem idag, de undrade om jag kunde börja jobba innan jag egentligen skulle det, så den 14e istället för den 20e. Blir spännande! Jag är så glad!!







Saker och ting som man kunde gjort annorlunda, sagt annorlunda. Hur skulle jag se ut nu då? Vad skulle vart annorlunda i mitt liv? Hade jag då legat  här mitt i natten och tänkt på dessa saker?


MÅNDAG imorgon!?!?

Har nog nämnt det förr och kommer nämna det igen. Tiden går fort! För fort.

Har idag vart på dop, har nyligen fått en liten kusin! Det var trevligt, lite släkt mm, god smörgåstårta!
Dimma hela dagen, inte kul. Vill ha sol ju!
Imorgon kanske det blir att tvätta kläder eller något, måste ju börja någonstans. Kommer nog inte kunna ta mig någonstans imorgon. HAR INGEN BIL DÅ! Kommer kännas skumt men jag klarar mig nog.

Har absolut inget vettigt all skriva nu så............

Adjö

På 12 dagar

Måste jag tvätta och städa. Hitta ett överkast att lägga över min säng när jag åker bort. Hitta väskor att packa i. Skriva ut min fina långa packlista. Och mycket mycket mer. Hälsa på mormor och morfar, gå på dop, äta med familj, ha avskedsfest, gå ut en sista gång, äta på björkudden(?), fika med folk, sy klänning, rida, försöka bli klar med sätena till Anglian+mer saker till den, SOVA lite........ Hmmmm blir fina långa händelserika dagar! Jag är så glad, det ska bli så himla kul att åka iväg! Åka skidor, jobba och ha allmänt roligt!
Måste nog hjälpa Sara nu, hon är alldeles snart klar med hennes klänning! Den blir jättefin!


Det var en gång...

En glad och trevlig tjej, vi kan kalla henne för Greta. Greta gick i skolan, precis som alla andra ungdommar. Just nu var det den jobbigaste tiden, vinter och mycket att göra i skolan. Plötsligt en dag upptäckte hon ett trevligt leende som mötte henne. Hon vart glad och besvarade leendet. Dessa två ungdommar, Greta och Hans, (INTE syskon..) började att prata med varandra lite grann. Det efterlängtade jullovet kom, men Hans och Greta kände inte varandra så väl att de pratade då, bara tänkte på varandra. Hans tog mod till sig och sökte upp Greta på internet, men Greta som var i helt andra tankar tänkte inte på att sitta vid en dator när vintern äntligen var här.

En mörk, sen stjärnklar kväll när Greta var ute och gick så hon en stjärna falla. Det hon önskade sig var att hon och Hans skulle kunna vara tillsammans. Dagarna gick, jullovet var snart slut och en kall kväll satte sig Greta vid den där tråkiga databurken. Vad hon då upptäckte fick hennes hjärta att göra en volt! Hans hade skrivit till henne, altså var han intresserad av henne med! Hon blev glad och svarade honom direkt. Han svarade tillbaka och nu pratade de två ungdommarna med varandra nästan varje dag.

Skolan började igen och de träffade varandra var dag och var glada! De träffades även utanför skolan nu. Våren kom och våren gick. Sommaren var här och sommarlovet var här. Jobb väntade och alltmer sällan pratade dem med varandra.

Att Greta fortfarande, nästan ett halvår senare, tänker på det där fina leendet är väl inte så konstigt? Hon undrar förstås om Hans tänker på henne också...


Jag GILLAR

*Att plocka ur dessa torkade bananbitar ur müslupaketet
*Äta popcorn från gårdagen

Sen gillar jag inte mer idag.

Ska ut och rida nu. Har målat detaljer till min bil.
Bye bye


.

Jag fyller 7000 dagar idag!

Och nu..

..ska Jag ta och besöka drömmarnas värld!

Sjukt, sjukt och åter sjukt

Vart tog dagen vägen?
Har sytt klänning idag, den är ännu inte klar och blir kanske bara ett linne sen. Men jag förstår inte, jag började med detta när jag vaknade. Sen ringde Micaela eller om det var jag som ringde? Hur som helst när vi lade på var jag så hungrig att jag tänkte gå ner och äta, såg då att klockan var halv FEM!! Hur gick detta till? Är det någon som driver med mig!? Någon som gör allt för att göra mitt liv till en suddig röra? Jag förstår verkligen inte!
Ingen bra dag idag.
-

Är det något jag älskar så är det att vara på väg någonstans. Känslan av att ha ett mål. Känna vinden i håret(om fönstret är öppet).. Känna sig fri! Snart är jag påväg igen! Mot nya mål och nya äventyr!
DET är fantastiskt.



Onsdagsmorgon.

Nästan att det räknas som morgon fortfarande..
Fast jag gick upp astidigt idag, kvart över sex var hon. Åkte hemmifrån 0707. Lovade visst att jag skulle skjutsa in mamma till jobbet och passa på att handla då. Så city gross besöktes tidigt idag! Halv åtta klampade jag in och höll på att somna där. Köpte sidenband och öljetter, tänkte sy mig något av det tyg som blev kvar sist. Men får se om jag orkar det idag. Ska ju åka och simma med Sara sen, sen åka till jofotex! Fullspäckad dag. Känner just nu inte för att simma men det ter sig väl.

Nu ska jag väl ut i garaget en sväng, när jag ändå är vaken såhär tidigt!



Over and out


Jag gillar INTE

*Sömnlösa nätter
*Tragiska trafikolyckor
*Missförstånd
*Pengar som flyger iväg
*Att behöva göra saker jag inte vill
*Feghet
*Massmord
*Heller att folk och fä är på de sätt de inte borde vara när de skulle kunna vara som de borde vara!









BAAHAAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAME


Tankar

Finns med en överallt. Vart man än går så tänker man alltid på något. Att få dessa tankar att sedan låta bra i ord är nog det svåraste som finns. Därför bättre att låta saker vara osagda ibland. Så folk slipper tänka.

Här satt jag och lyssnade på någorlunda bra musik, och helt plötsligt dyker Aqua upp mitt bland allt! Hur bra är det på en skala? ..

Idag har jag vart duktig. För det första vaknade jag och gick upp av mig själv vid någorlunda tidig tid och så har jag dammsugat! Fundera på att gå ut en sväng, det är ju faktiskt lite sol ute. Sen måste jag duscha! Ska faktiskt in till stan och fika med Papperskorgen.


Vad jag hatar internet. Det fungerar aldrig som det ska! Inte funkade musiken heller.. Jag är ledsen


Söndag! slut..

Sammanfattning av dagen: Vaknar hjälper mor att väga saker. Ut till garaget och lackar lite. Hjälper far att smida till en järnbit. Hjälper syster att sy klänning. Åker till Olai för en gammal hederlig tjejkväll. Mycket trevligt dock saknades en pusselbit. Men att vi åt tacos, sjöng karaeoke och Bastade. Mycket trevligt men helt som det brukade vara vart det inte då vi inte sov kvar! Men man kan inte få allt här i livet.

Kul kväll!

Börjar med förfest hos Matilda! Borde jag gått ut till han som dansade med mig? Han som var så pass snygg som han var. Han som sa något i stil med ''möt mig ute om fem min...'' han som dansade med mig och följde mig från ena till det andra dansgolvet.. borde jag kanske ha spelat med? Nae jag gör rätt i att skita i sånt!

Jag gillar

Att somna i trappan med katten

Torsdag, torsdag.

Igår forlorade då jag auktionen på The Smoke skivan. Idag fick jag ett erbjudande från han som sålde skivan att han hade en dublett av den och frågade om jag ville köpa den. Jag är dock splittrade i denna fråga, då priset är så oerhört dyrt. Men kanske att det tjänar sig i längden? Kanske att jag kan pruta lite?

Jag gick ut i garaget idag, provade att lacka ramen till sätet till Anglian, vilket vart så gott som lika dant som orginalfärgen. Sen borstade jag rent i motorrummet, men att det är fortfarande skitigt.

Var och köpte en Tesil förut. Behöver altså inte mer använda den som läcker massa te! Det där lät inte som jag menar det..

Imorgon blir det utgång!


Jag började att skriva en packlista idag över det jag ska ta med mig i vinter. Det blir en lååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååång
 lista.


Solen skiner högt i det blå! Åh vad det är skönt att leva då!

Jag ska gå ut snart, det är ju inte var dag det är soligt ute! Så vackert så.


Gråt..

En del av livet består av just detta, gråt. Som att en jävel har bjudit så himla asmycket på en skiva jag jättegärna vill ha att jag funderar på att ge mig. Men att tillfällen som detta kommer sällan, mycket sällan. Är en skiva värd fyra femhundra? Jag får panik snart!

I vilket fall osm helst så har dagen gått bättre än väntat, förutom skivan.. Undertiden som datan kopierar musik så har jag sytt en klänning/långt linne. Det gick mycket fortare än jag trott och den vart bättre än jag trott också! Musiken går också fort, mycket fortare än väntat. The Smoke skivan lyssnades igenom tre ggr så var jag klar med syendet!



Jag hatar den där människan som bara vågar göra någon så omänskligt att sno "It's smoke time" framför ögonen på mig! Vad ska jag göra? Jag vill ha pengar.... Då hade jag inte tvekat en sekund ju..

Det är glapp i sladden till symaskinen! Hur länge har det vart det? Ingen som vet..


Jag kom på att det är torsdag idag. Micaela och Jag skulle höras idag. Borde kanske ringa? Ja det gör jag.


..

Det börjar bli försent med te?

Sticka!

Nu ska jag lära mig det på riktigt! Vann två stickmönster till tröjor nyss, så när de kommer är det bara att köpa garn och börja!



Sen får vi väl se om de blir lika snygga som de här, och om jag kan få till lika töntiga poser som dessa!



Åh vad jag börjar bli nervös inför vintern. Måste liksom börja packa snart, förbereda mig och massa sånt innan jag åker! Packlista är nästa sak att skriva!


Vissa dagar..

De känns skumma sådär. Som den här, det har hänt saker jag inte minns och saker jag minns. Som att jag vaknade för sent, eller försent vet jag inte om man kan säga då jag inte hade någon tid för något jag skulle göra, men i vilket fall som helst åkte jag in mot staden. Dags att handla. Hade en himla tur då pengarna räckte precis på kronan! inte ett öre mer eller mindre.. Köpte te med äpple & flädersmak. Måste smaka det sen! Åkte hem sen och kom på då att jag borde ju ha svängt förbi kimstad på vägen hem, men glömde det. Så fick slänga in varorna i kylen och åka iväg igen. Som tur är trivs jag väldigt bra i bilen, tycker värkligen om att köra! Så jag tog vägen om macken för att fylla på mobilen.. Väl inne på macken är det Japaninvasion! Bara massa Japaner överallt! Utanför och i.. Japaner, Japaner Japaner överallt!! Åkte därifrån. Matade fiskar hos Sara! Tjuvläste hennes kort hon fått! Hehe (Evil laugh...)

När mamma och pappa sen kom hem från jobbet åkte vi till Linköping, för att köpa en hårddisk. Då passade jag på att köpa datahögtalare! Äntligen lite bra ljud i den där skruttdatorn!



Borde jag skaffa mig nya briller?


Morgonstund har guld i mund

Eller något.. Saker händer som man inte märker av. Som att Kalle och Kajsa smiter ut genom stallet och bort till dammen helt obemärkt.. Se om jag får in dom sen..

Idag kände jag mig lite dum, jag skulle till Sara och låsa hennes dörr och på vägen hem tänkte jag att jag stannar i Brasken och kollar vad det är för paket som ska ha kommit. (Det kom ett mejl om det för ca 1,5 vecka sen..) Går in och hör med han om det kommit, (på senare tid har jag då hämtat massa paket så han känner igen mig rätt bra nu...) Men att det finns ju inte det här paketet, på nummret jag har ser han att det var länge sen det skulle kommit och han börjar kolla i listorna och det visar sig vara ett paket som jag redan hämtat. Det känns ju sådär bra..

Och sen hände det något som inte får hända.. Jag var härom dagen och hämtade handsfack till min bil, då det på det som sitter i har lossnat någon fjäder innuti så det inte går att öppna. Jag skulle byta det här idag tänkte jag. Det går inte att skruva bort det då alla skruvar sitter gömda, så kniven åker fram, bara att bända och bryta! Jag får loss luckan. När jag tar den nya, hela icke skurna i, så märker jag att gångjärnen på denna lucka inte sitter på samma ställen som på den gamla!! Det går inte att sätta dit den nya, hela icke skurna i.. Inte kan jag kju sätta tillbaka den gamla heller! då ser det ut som nån gjort inbrott i min bil! Så jag får vara utan lucka tills jag hittar en som passar...





För några dagar sen hittade jag en gammal kär vän! En sångbok som jag haft sen jag ver 6år.. Fina visor och sånger i den!


"Du tror inte på det här eller hur, men visan handlar om okända djur.."





"Det var en gång en flicka som hette Josefin, Josefin fin fin jose jose josefin.."





"Nu ska vi ut på rövarstråk, ja vi ska ut och röva, men bara sånt vi kommer åt, och sånt vi kan behöva.."





~~~


Over and out


Moulin Rouge

Satt jag och tittade på nyligen. En film som, när jag såg den första gången, var långt över förväntan då jag trodde det var ännu en blaha kärleksfilm. Men denna romantiska berättelse får en att vilja gråta nästan. Jag kanske är lite gråtkänslig ibland, då det ofta kommer en tår när någon dör i filmer, som i Lejonkungen.. Det är verkkligen sorgligt när Mufasa dör!
Men back to Moulin Rouge.. Eller jag hade nog inget mer att säga om den förutom att den är väldigt bra.

Imorgon, eller enligt klockan Idag, så kommer Mor och Far hem från deras lilla London resa. Det har gått mycket fort och jag trodde jag skulle hinna med mer att göra under dessa dagar. Men saker och ting blir inte alltid som planerat. Som att jag tänkte gå och sova nu direkt efter jag stängde av Tvn efter scrubs. Men så vart inte fallet.

Men jag åt en stor portion av stekt korv, ägg och en toast macka med en kopp te och en halv kanna saft till. Så mätt och belåten är jag nu.
Men ack och ve, jag ska faktiskt stiga upp tidigt imorgon. Så jag borde gå och sussa nu. Eller sova. Det låter finare.


Wierd..

Jag hamnar alltid här och skriver när det är måndag, en konstig dragningskraft av något slag.
Men dagen hade jag tänkt göra till något nyttigt, då jag och Sara skulle åkt och simmat imorse. Jag vaknade strax efter sju, fick ett sms där Sara undrade om vi verkligen skulle åka och simma.. Trött som jag nyvaken var, svarade jag ju att vi inte behövde simma. Dumt var det, det hade varit skönt känner jag nu, när kvällen är kommen. 

Men upp steg jag, för att mata de vilda hästarna och släppa ut de ännu vildare hönsen.
Sen tänkte jag att jag skulle vara vaken, onödigt att gå och lägga sig halv åtta lixom. Men vid denna trötthetsgrad får inte hjärnan bestämma utan fötterna, och dem styr vägen mot den fortfarande varma sängen. Där blir jag och Panter sovandes till 11 ungefär. Kanske halv elva till och med.

Lite senare än planerat. Men jag far iväg med sikte mot stan, ska köpa hönsfoder på Granngården.. Kommer in i stan och kommer på att jag inte har en aning om vart Granngården ligger.. Men jag söker lä'ngs vägkanten i hopp om att se det. Går inget vidare. Ringer desperat till Sara för att få hjälp. Hon hittar att det ska ligga i närheten av Stockholmsvägen, söker efter rätt vägnamn, ca 3ggr åt ena hållet, lika många åt andra. Sara söker vidare och då ska det ligga vid någon avtagsväg vid Lindövägen och jag far dit! Jag hittar Lantmännen maskin, där Granngården legat. Med en skylt utanför att Granngården flyttat till Ingelstad!! Tillbaks jag åker och pratar upp de sista örena på min mobil och får en vägbeskrivning till av Sara, men då hittar jag i alla fall! Sticker in och köper två säckar och sen hem igen! Kändes nödvändigt..

Kom hem och åt piroger, fastnade framför tvn, Ronj Rövardotter! Då insåg jag att det måste vara minst tio år sen jag såg hela den filmen, att jag glömt hur pass bra den var!  Jag vart så glad.

Gick sen ut i stallet, inne hos hönsen hittade jag en skadad tupp. Han hade ett sår på benet där det pulserade ut blod! bara rann och blodade ner.. Torkade av benet på han men det bara kom mer. Så jag tog ett plåster om den stackarens ben. Hoppas att det läker så jag kan ta bort plåstret imorgon! Ett ägg hittade jag också, kanske borde äta upp några snart, har smakat två st, de var mycket goda!

Satte mig vid tradera som vanligt, har hittat mönster på olika klänningar mm, som jag budat på, till billigt pris! Sen har jag fått en vana att alltid kolla om det finns någon skiva med the Smoke, även att jag själv inte tror det. Men idag hände det som jag trodde aldrig skulle inträffa! Någon jävel har satt ut en skiva med dem! Jag vart så glad! Hjärtat hoppade till i mig! Hoppas bara nu att ingen annan bjuder på den, för då blir den dyr.. Men så glad jag blev!



Men nu ska jag steka mig korv och ägg och mumsa. Är lite hungrig!

God natt


The Smoke

Jag vet inte vad det är med denna grupp. Jag blir mer och mer förtrollad för var gång jag lyssnar. Det är lite underligt faktiskt. Om man lyssnar på något så pass intensivt jag gjort med dessa på lite mer än ett år eller vad det är jag har haft skivan, då brukar man, i alla fall jag tröttna, men jag gör inte det med The Smoke. Dem har något speciellt. Önskar bara jag kunde hitta fler skivor med dem. Men det är väl en önskedröm.


Dagen som gått

Idag har jag varit aktiv som få. Jag vaknade klockan nio, duschade och for iväg mot staden den store. Jag svängde in på öb och köpte ramar. Åkte sedan till maxi huset och köpte hårspänne med röd rosett. För att sedan åka till skokanonen och köpa skor och knästrumpor´. In på citygross och handla mat.  Hem och väntade lite på Sara, hon kom hit och vi red dressyr på gärdet. Åkte sedan och simmade. Har nu ätit och är oerhört mätt. Men nu ska jag överlåta internet.

God natt i stugan.

Ännu en måndag har passerat

Och jag sov aldeles för länge denna dag. Men fick ändå lite saker gjort. Har blästrat och målat bromstrummor, lagat mat, hm ja det var väl det.
Imorgon ska jag med Sara och tvätta hennes bil, vilket hon skulle gjort häromdagen, när jag jobbade men det blev inte av.

Nu är det ungefär tre veckor tills jag åker till Idre, det börjar kännas nervöst faktiskt. Borde väl börja packa snart?
Iallafall ska jag hinna med massa saker innan jag åker, träffa massa folk, fixa massa saker med bilen åka och simma. Jag känner att tiden inte alltid räcker till, den går fortare än vad man tror.
Jag hoppas det blir bra sen i vinter. Men det tror jag att det blir!

Nu ska jag sova.

Helgen som gått

Nu är det söndag igen, det går så oerhört fort! Det är bara tre veckor kvar tills det att  jag åker till idre! Känns konstigt men så himla kul!

I fredags jobbade jag, det var trevligt att vara 'back on the track' även att det bara var en dag. Senare på dagen, eller kvällen tog jag bilen och hängde på en klassåterträff, inte min klass dock. Men oj vad kul det blev, lite sent jag kom hem, klockan 5 gick jag in i huset! Och jag var nykter hela kvällen! Starkt jobbat av mig. Sov fram till halv ett, då stack jag och mamma ut och red, lång härlig skogstur. Sen hjälpte jag Sara med hennes klänning hon syr, den ser ut att bli fin. Senare åkte jag in till stan för o träffa Linus & Malin och ta en öl. Åkte hem med ett tåget, så det vart inte lika sent! Sov till halv tolv idag. Det var rätt skönt. Har varit ute i garaget stor del av dagen, och ute också. Bytte till vinterdäck, fyllde på glykol i volvon. Fixat lite med Anglian också. Ska fortsätta måla imorgon.
Nu vill jag däremot ha glass. See you later alligator

Jobba imorgon

Idag vaknade jag och kollade på Qack Pack, bra start på dagen! Gick ut till garaget ett tag men fick snart lämna stället för att åka in till stan. Träffade Micaela där vi satt i ett provrum på H&M ett tag för att sedan gå vidage till kupolen. Där åt vi mat! Behövdes verkligen.
Vi satt och filosiferade över livet ett tag, långt tag för att sedan gå till ica. På ica köpte vi riskakor och cider, satte oss i bilen och åt och drack. Åkte till nästa parkeringsplats och åt och drack lite till. Satt en lång tid i bilen och spionerade på Bengt och Clas. Spännande människor det där. Vi tog oss sen i kragen och vandrade vidare till Nybryggt, (som ligger i hörnet av Nygatan och Bryggaregatan)! Iaf satt vi där ett tag så kom Hanna sen. Vi fikade ett tag till och drog oss hemåt sedan. Skönt och komma hen och kissa!

När vi satt och åt mat fick jag ett telefonsamtal som gällde morgondagen. Jag ska servera på en minnesstund, en buffé med kaffe efteråt. Ska bli skönt att jobba lite, det var så länge sen nu.

Men nu ska jag överlåta datorn till mor och far.

God natt.

Hemma från stan

Har vart och handlat nu, känner mig duktig.

Köpte ny mössa, halsduk/sjal, läppstift och mascara! Nu är jag redo för snöoväder!!


Vilket det faktiskt är där ute nu..

Vänstra bilden är ca15min sen, högra ca5min sen.
Det är inget kul.


Te

Igår var jag så sugen på en kopp te med sällskap helst, därav skulle Hanna komma förbi senare och ta en kopp med mig. Som vanligt går sällan någon av våra planer som planerat och vi hamnar i Vånga hos Micaela. God mat och lite skitsnack senare dricker vi vårt efterlängtade te!


Den här dagen ska jag shoppa lite har jag tänkt! såg reklam för en billig mascara, vilket var åratal sen jag köpte ny.. Eller nått år iaf. Det behövs nu. Och papper ska jag köpa! och mat. Panta burkar också. Mycket jag ska göra..


fortfarande måndag

och sjukt varm är det! Borde ta tag i Anglian, få gjort det jag kan göra annars tar det lång tid innan den blir färdig. Men nu ska jag kolla vem han i hatten är för typ.

Måndag igen!

Förstår inte att det går så fort fast jag bara går hemma!?
Igår/i natt ritade jag färdigt en bild på mig och Hanna! Faktiskt så blev jag nöjd.

Det var ju ett tag sen jag skrev, och jag minns inte allt som hänt men i fredags var Sara och jag ute, länge sen jag var ute med henne. Det var asskoj och så sov vi halva lördagen.. Sen åkte jag hem och senare på kvällen åt vi middag hos mormor och morfar, mycket gott men tyvärr var jag tvungen att åka tidigare ifrån dem, då jag skulle till Haloweenfest i åby, eller utanför åby! Det var väldigt kul, synd bara att alla försvann därifrån så tidigt. Åkte hem vid tolv typ, sov gott hela natten! Söndag var det igår, dammsög lite, var ute och red en svängåkte till Vånga och fikade på kvällen.

Åh det låg ett ägg i redet när jag kom ner till hönsen förut! Alldeles varmt och nylagt. Liten duktig höna vi har!

Jaja jag borde väl elda lite mer och laga mat snart, så mamma och Sara får i sig nått innan de rider.




RSS 2.0